Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розпорядження сільського голови №15 «Про затвердження Порядку оприлюднення інформації на офіційному вебсайті Станишівської сільської ради та сторінці Фейсбук»

Кількість переглядів: 104
Скликання: 8 скликання
Сесія: Розпорядження
Тип документу: Розпорядження сільського голови
Дата: 25.01.2021
Номер документу: 15
Назва документу: Про затвердження Порядку оприлюднення інформації на офіційному вебсайті Станишівської сільської ради та сторінці Фейсбук
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН

СТАНИШІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

сільського голови

 

 

 

 

25

січня

2021 року

 

№ 15

 

  • Про затвердження Порядку оприлюднення на офіційному вебсайті сільської ради та сторінці Фейсбук

 

Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації», з метою забезпечення інформаційної відкритості і гласності у діяльності сільської ради, доступу органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, установ і організацій, громадськості до інформації про діяльність сільської ради

 

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

  1. Затвердити Порядок оприлюднення інформації на офіційному вебсайті Станишівської сільської ради та сторінці Фейсбук, що додається.
  2. Призначити відповідальними:
  • за організаційне та інформаційне забезпечення функціонування вебсайту – начальника відділу організаційної, інформаційної роботи та діловодства Шибецьку І.К.;
  • за технічне забезпечення функціонування вебсайту – спеціаліста І-ї категорії програмно-технічного забезпечення комп’ютерних систем та мереж Климчука Б.П.;
  • за фотозйомку матеріалів – керівників структурних підрозділів та комунальних підприємств, установ за напрямом роботи та проведеним заходом.
  1. Персональну відповідальність за підготовку інформаційного контенту для розміщення у розділах вебсайту та сторінці Фейсбук, достовірність та своєчасність його оновлення покласти на керівників структурних підрозділів виконавчого апарату сільської ради та керівників комунальних підприємств, установ громади.
  2. Рекомендувати директорам КНП «АЗПСМ» Станишівської сільської ради Івчук В.В., КНП «Територіальне стоматологічне об’єднання» Станишівської сільської ради Нижнику В.Т., КУ «Центр надання соціальних послуг» Станишівської сільської ради Мельнику Ю.О. створити офіційні сторінки закладів у Фейсбук.
  3. Вважати таким, що втратило чинність розпорядження від 03.10.2017 року № 261 «Про затвердження Порядку оприлюднення інформації на офіційному веб-сайті Станишівської сільської ради та сторінці Фейсбук в соцмережі».
  4. Контроль за виконанням розпорядження покласти на керуючу справами виконкому Голубович Л.І..

 

Сільський голова                                                                  Юрій МАТВІЙЧУК

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження сільського голови

від __ січня 2021 року № ____

 

Порядок

оприлюднення інформації на офіційному вебсайті

Станишівської сільської ради та сторінці Фейсбук

 

І. Загальні положення

1.1. Цей порядок визначає організаційно-технічні засади оприлюднення на офіційному вебсайті Станишівської сільської ради (далі-вебсайт) та сторінці Фейсбук в соцмережі інформації про діяльність сільської ради, її органів, виконавчого апарату, взаємообміну інформацією з органами місцевого самоврядування, органами виконачої влади, установами і організаціями, інформаційної взаємодії з громадськістю, електронними та друкованими засобами масової інформації.

1.2. Оприлюднення офіційної інформації про діяльність сільської ради, її органів на вебсайті здійснюється в порядку і в строки, встановлені чинним законодавством України.

1.3. Вебсайт та сторінка в Фейсбук не може використовуватись в цілях, не пов’язаних з діяльністю сільської ради. Не допускається розміщення інформації, розповсюдження чи оприлюднення якої заборонено законодавством, а також реклами.

ІІ. Інформаційне наповнення вебсайту, сторійки в Фейсбук та його технічне забезпечення

2.1. Інформаційне наповнення вебсайту та сторінки в Фейсбук здійснюється шляхом подання керівництвом, депутатами ради, керівниками структурних підрозділів інформації, призначеної для розміщення на вебсайті, сторінці Фейсбук відповідно до їх компетенції.

2.2. Інформаційний матеріал, призначений для розміщення на вебсайті, сторінці Фейсбук подається у відділ організаційної, інформаційної роботи та діловодства виконавчого апарату сільської ради в електронному і друкованому вигляді за підписом (депутата, керівника відповідного структурного підрозділу).

2.3. Інформація на вебсайт подається українською мовою.

2.4. Відділ організаційної, інформаційної роботи та діловодства забезпечує:

-організаційне функціонування вебсайту;

- інформаційне наповнення вебсайту;

- моніторинг відвідування вебсайту сторонніми користувачами.

2.5. Спеціаліст І-ї категорії програмно-технічного забезпечення комп’ютерних систем та мереж забезпечує:

- технічне функціонування вебсайту, сторінки у Фейсбук;

- функціонування усіх підсистем вебсайту та захист його інформації від несанкціонованої модифікації;

- адміністрування прав доступу до редактора вебсайту;

- розміщення на вебсайті, сторінці Фейсбук інформації протягом робочого дня, термінової - протягом двох годин.

2.6. Підготовку інформації на вебсайті забезпечують:

- щодо заходів за участю сільського голови – заступники сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому, начальник відділу організаційної, інформаційної роботи та діловодства – не пізніше 10.00 години наступного робочого дня після проведення заходу;

- щодо заходів за участю заступників сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – керівники структурних підрозділів апарату виконкому за напрямами роботи, начальник відділу організаційної, інформаційної роботи та діловодства – не пізніше 10.00 год. наступного робочого дня після проведення заходу;

- щодо пленарних засідань сільської ради, засідань президії, робочих груп, постійних комісій, інших заходів за участю депутатів сільської ради – секретар ради, начальник відділу організаційної, інформаційної роботи та діловодства;

- щодо засідань виконавчого комітету сільської ради - керуючий справами виконкому, начальник відділу організаційної, інформаційної роботи та діловодства – не пізніше 10.00 год. наступного робочого дня після проведення заходу;

- щодо інших заходів – начальники відділів, керівники комунальних закладів відповідно напряму роботи - не пізніше 10.00 год. наступного робочого дня після проведення заходу;

- щодо фотофіксації подій та заходів, а також оформлення фотоматеріалів – начальник відділу культури, туризму, сім’ї, молоді і спорту (заходи загальногромадського, державного характеру та культурно-масові); керівники структурних підрозділів апарату та комунальних закладів за напрямом роботи.

2.7. З метою забезпечення безперебійної роботи та своєчасного наповнення вебсайту в період відпусток/тимчасової відсутності відповідальних осіб, заступники сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, керуючий справами виконкому, начальник відділу організаційної, інформаційної роботи та діловодства забезпечують чітку взаємодію та взаємозамінність працівників у відділах згідно розподілу обов’язків.

ІІІ. Вимоги до інформаційних матеріалів, які подаються для розміщення у розділах веб-сайту та на сторінці фейсбук

3.1. Інформаційні матеріали подаються у форматі Word та повинні містити назву розділу вебсайту, заголовок, який відображає основну думку інформаційного матеріалу, текст, а також графічні зображення, таблиці, фотознімки.

3.2. Таблиці та бази даних подаються у вигляді документів Excel і можуть містити текст та графічні зображення, сформовані засобами Excel. Документи не можуть містити блоки, що були сформовані іншими програмами.

3.3. Типи текстових файлів - *.DOC, *.RTF, *.TXT (Windows з форматуванням).

3.4. Шрифт – Times New Roman, розмір 12, відстань між словами та реченнями – 1 пробіл.

3.5. Графічні зображення подаються в електронному вигляді окремим файлом типу *.JPG або *.GIF, *.PNG 300 пікселів на дюйм, для «презентаційних» матеріалів *.TIF (PC) некомпресований 300 або більше пікселів на дюйм.

3.6. Усі власні назви, які зустрічаються у тексті (прізвище, ім’я особи, назви органів, установ та організацій, заходів тощо), подаються у повному викладі без скорочень.

 

Керуюча справами виконавчого комітету                            Л. ГОЛУБОВИЧ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь