Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Луківському ЗДО «Малятко» - 50 років!

Дата: 21.09.2018 17:42
Кількість переглядів: 1415

Сонячного теплого осіннього дня, 21 вересня, Луківський заклад дошкільної освіти «Малятко» відсвяткував свій 50-річний ювілей! Це надзвичайне свято дитинства.

Який ти дитячий садок? З чого почав своє існування? Що було цікавого у твоєму житті? Про що ти мрієш і на що сподіваєшся?

У далекому 1968 році було завершено будівництво дитячого садка  за кошти місцевого колгоспу. Приміщення було розраховано на  4 групи, дві групи - з  цілодобовим перебуванням  дітей. Першим керівником закладу була Врублевська Марія Іванівна. На свято завітали ветерани дошкільної освіти: Гришан Катерина Андріївна, Котенко Валентина Михайлівна, Стахівська Катерина Іванівна, Веремчук Надія Григорівна,  Хоменко Тамара Іванівна Пономаренко Наталія Артемівна, Суханюк Тетяна Миколаївна, Савенець Віра Іванівна, Морозюк Павлина Федорівна. З їхніх спогадів ми дізналися, що на відкриття дитячого садка прийшли мешканці не тільки всього нашого села, а й мешканці сусідніх сіл, бо такий новий, типовий садочок був, мабуть, одним із перших в районі. Тому і возили діток сюди з військової частини та з Пісківського міжколгоспного консервного заводу.  Приймалися дітки з одного року і перебували до семи років. Згодом  у садочку залишилося дві групи.

90-ті роки були дуже  важкі для всієї країни. Спочатку скоротили одну групу, а  в 1996 році і взагалі дитячий садок закрився на невизначений період. Та таке велике село, де так багато діток, не могло залишитися надовго  без дошкільного закладу і Луківська сільська рада вирішила відновити роботу дитячого садка, але з короткотривалим перебуванням дітей при школі .

Завдяки активній роботі Луківської сільської ради та після об'єднання Станишівської сільської ради стали виділятися кошти на капітальний ремонт дитячого садка, на відновлення системи водопостачання, системи електрозабезпечення. У 2017 році дитячий садок відновив свою роботу. У ньому запрацювало дві групи з повноцінним перебуванням дітей. І дуже приємно констатувати той факт, що сьогодні, в ювілейний день, відкрито ще одну групу, і тепер ЗДО «Малятко» може стовідсотково охопити  дошкільною освітою дітей із сіл Лука і Млинище. Іде до завершення ремонт спортивно-музичного залу. На разі стоїть питання облаштування ігрового майданчика для третьої групи та спортивної площадки.

Є гарні слова: «Щастя – це коли тебе розуміють». Вони у повній мірі стосуються людей, від яких заклад отримує підтримку та розуміння. Це в першу чергу сільський голова Станишівської сільської ради Матвійчук Юрій Вікторович, який з розумінням ставиться до всіх потреб,  весь депутатський корпус та апарат управління Станишівської сільської ради, підрядник з ремонтних робіт  Подік  Анатолій Олександрович, який  якісно провів ремонтні роботи, власник СТОВ «Млинище» Драгомірова Олена Володимирівна, яка є щедрим спонсором,  Якимець Андрій Вікторович.

  Із стін ЗДО «Малятко» вийшло  багато поколінь. Як приємно бачити сьогодні усміхнені, щасливі обличчя тих, для кого стіни садочка стали рідними. А тепер садочок став для них ще  ріднішим, бо вони водять сюди своїх синочків і донечок, а дехто онуків.

З вітальним словом виступили та подарували подарунки: секретар Станишівської сільської ради Клименко К.А., заступник сільського голови Сокорчук В.М., начальник відділу освіти Юхимець Г.М., представники депутатського корпусу сіл Лука та Млинище., директор СТОВ «Млинище» Гоменюк В.М.

На завершення свята, після урочистого відкриття третьої групи  директор ЗДО – Бугайчук Ірина Павлівна виступила із словами подяки до сільської ради, колективу, діток, батьків та всіх гостей, які були на святі.

Ми впевнені, що завдяки безмежній любові вихователів,  наполегливій праці всього колективу, через двадцять, тридцять, сорок… років уже ці самі, але дорослі діти, приведуть на черговий ювілей своїх синів, дочок, онуків, правнуків.

 

(Виконавчий комітет Станишівської сільської ради)

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь