Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Харчування в закладах освіти Станишівської громади

Дата: 06.03.2019 14:17
Кількість переглядів: 1616

Фото без описуВажливою складовою збереження здоров’я дітей є збалансоване харчування. Організація харчування учнів та вихованців у закладах освіти Станишівської сільської ради  регламентується відповідними нормативними документами. 

У 2018-2019 навчальному році з метою надання якісного харчування була організована робота шкільних  їдалень, які забезпечують повноцінним гарячим  харчуванням учнів за рахунок коштів з місцевого бюджету  (учні 1-4-х класів та діти 5 – 11 класів, які відносяться до пільгових категорій).  У закладах середньої освіти працює 6 груп продовженого дня (153 учні), де  також організоване харчування за кошти батьків. Загалом у шкільних закладах Станишівської громади харчується 570 дітей, з них безкоштовно – 429 дітей (учні початкових класів – 352, діти пільгових категорій - 77). Середня вартість обіду становить 13,60 грн. На зниження середньої вартості обіду вплинуло і те, що кожен заклад середньої освіти має пришкільну ділянку, на якій вирощуються овочі і фрукти. Для прикладу, у 2018 році на пришкільних ділянка було зібрано 1240 кг. картоплі, 462 кг. буряка столового, 127 кг. капусти, 174 кг. огірків, 50 кг. моркви та ін.

Найбільший урожай у 2018 році зібрали та передали за актом у Ліщинській ЗОШ І-ІІІ ступенів. 

У трьох закладах дошкільної освіти організоване триразове харчування для 164 дітей у 7 групах. До об’єднання громади, на її території було 3 групи, в яких харчувалося 65 вихованців. Батьківська плата за харчування складає 50% від фактичної вартості. Сім’ї, які мають пільги сплачують 25%.

Примірне двотижневе меню шкіл та садочків погоджене із управлінням держпродспоживслужби. Постачання продуктів харчування здійснюється відповідно до угод та тендерних закупівель.  
Питання харчування дітей тримається постійно на контролі адміністрації закладів освіти та відділу освіти Станишівської сільської ради.

 

(Виконавчий комітет Станишівської сільської ради)
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь