Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Збереження екосистем від пожеж

Дата: 12.11.2019 11:58
Кількість переглядів: 331

У зв’язку із погіршенням екологічного стану довкілля та зростанням кількості виникнення масових пожеж, особливо лісових та торф’яних виконком Станишівської сільської ради звертається  до громадян з проханням максимально обмежити відвідування лісу аж до настання більш сприятливих погодних умов та нагадує, що впродовж пожежонебезпечного періоду категорично забороняється:  

1.   Розведення багать в лісі;

2.  Заїзд на територію лісового фонду  транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;

3. Відвідування населенням хвойних насаджень при підвищеному класі пожежної небезпеки (надзвичайна небезпека);

4. Палити, кидати у лісі, на сільськогосподарських угіддях, торфовищах непогашені сірники, недопалки;

5. Випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду та сільськогосподарського призначення, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу та сільськогосподарських угідь;

6.  Звалювати та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та  горючі відходи тощо.

Фото без опису

 

Відповідно до Закону України «Про пожежну безпеку», Правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі.

Відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки в лісах  тягне за собою накладення штрафу на громадян від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від 15 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також повідомляємо, що набрав чинності закон України від 15.11.2009 року “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за правопорушення у сфері довкілля”  яким внесено зміни до статті 245 Кримінального кодексу України і вона викладена в новій редакції: Стаття 245. Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу:

знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом -караються штрафом від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, -караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Давайте пам’ятати, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь