Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Візит регіонального координатора БФ Lumos та представника уповноваженого Президента України з прав дитини до Станишівської ОТГ

Дата: 05.06.2020 11:46
Кількість переглядів: 783

 

Фото без опису

4 червня відбулась зустріч сільського голови Юрія Матвійчука з експертом фонду Lumos Наталією Шигонською та представником уповноваженого Президента України з прав дитини Ксенією Зубрій. В зустрічі взяли участь директор Житомирського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ганна Антіпова та начальник відділу у справах дітей Станишівської сільської ради Наталія Просова.

Мета зустрічі - надання експертної та методичної допомоги в реалізації проєкту деінституціалізації, навчання працівників, які працюють у сфері захисту дітей та сфері надання соціальних послуг, зокрема родинам із дітьми.

Представники фонду Lumos, вже 3 роки надають технічну та експертну підтримку щодо провадження реформи інтернатів в Житомирській області.

На особисте звернення уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби до української діаспори в Канаді щодо підтримки кризових сімей, діти в яких повернулися з інтернатних закладів через пандемію, спричинену COVID-19, Конгрес українців Канади, Канадсько-Українська фундація, Help Us Help та міжнародна корпорація Meest започаткували програму «Допомога дітям України» для забезпечення сімей і дітей продуктовими та гігієнічними наборами.

«Вже сьогодні перша партія зі 100 продуктових та гігієнічних наборів прибули до Житомирської області і будуть передані сім’ям, наступного тижня буде наступна партія, - зазначив Микола Кулеба, - і це не одноразовий захід, оскільки наші канадські партнери мають намір підтримувати сім’ї протягом карантину до вересня місяця».

Після зустрічі представники фонду Lumos передали благодійну допомогу (продуктові набори та засоби особистої гігієни) багатодітній сім’ї, до якої повернулася дитина зі спеціалізованої школи-інтернату.

 

 

 

Фото без опису

 

 

Фото без опису

Довідково.  Фонд Lumos - міжнародна неурядова благодійна організація, заснована британською письменницею Джоан Роулінг – авторкою семи романів про пригоди Гаррі Поттера, що сприяє припиненню інституціалізації дітей у всьому світі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь