Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся робочий візит до Коднянської, Миролюбівської та Іванківської сільської ради з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо процесу добровільного об’єднання громад

Дата: 25.09.2020 11:53
Кількість переглядів: 1121

Фото без опису

Добровільне об’єднання територіальних громад регулюється Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 5 лютого 2015 р. № 157-VIII. З цією метою представниками Станишівської об’єднаної територіальної громади здійснено робочий візит до Коднянської, Миролюбівської та Іванківської сільської ради.

Під час зустрічі сільський голова Станишівської сільської ради Юрій Матвійчук довів до присутніх інформацію щодо нюансів процесу об’єднання громад. Керівник громади підкреслив, що держава всіляко сприяє процесу об’єднання територіальних громад і новостворені громади отримують можливість безпосередньо управляти та використовувати ресурси на своїй території.

Голова громади зазначив усі переваги та можливі ризики, які мають місце під час об’єднання та приєднання громад. Надав роз’яснення цих термінів. Так, завдяки змінам внесеним у березні 2017 року до Закону України «Про добровільне об’єднання громад» надається право громадам за спрощеною процедурою приєднуватися до вже створеної об’єднаної громади. Це сприятиме формуванню справді спроможних громад, відповідно до затверджених Перспективних планів без порушення Методики формування таких громад.

Підводячи підсумки, Юрій Матвійчук підкреслив, що процес децентралізації влади – це шлях до створення фінансово-спроможної моделі місцевого самоврядування, яка має здатність діяти в інтересах людей, коли об’єднана громада має практично абсолютний вплив на всі послуги, які надаються на підвідомчій території.

Завдяки зустрічі присутні отримали багато цікавої та корисної інформації щодо процесу об’єднання територіальних громад, структури управління та фінансування.

 

Виконавчий комітет Станишівської сільської ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь