Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо укладання договорів на збір та вивезення твердих побутових відходів

Дата: 14.01.2021 21:58
Кількість переглядів: 1253

Фото без опису           Відповідно до  Закону України  «Про благоустрій населених пунктів»здійснення заходів з благоустрою населених пунктів, в тому числі впровадження систем збирання побутових відходів, належить до повноважень  органів місцевого самоврядування.

      Станишівською сільською радою у лютому 2021 року буде проведено конкурс на визначення виконавця послуг зі збору та вивезення твердих побутових відходів на території населених пунктів громади, після чого переможець конкурсу буде безпосередньо укладати з юридичними та фізичними особами на території сільської ради договори на збір та вивезення твердих побутових відходів.

        Відповідно до ст. 351 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів  укладають договори з виконавцем послуг з  вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

Крім того, згідно з ч. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною  встановленому  законодавством порядку.

На сьогоднішній день рівень сплати жителів громади за наданні послуги по збору та вивезенню твердих побутових відходів є досить низький і становить всього  43 %.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто, законною підставою для притягнення до адміністративної відповідальності є відсутність договору на збір та вивезення твердих побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця, що є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів».

                                                              Виконком сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь