Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо укладання договорів на збір та вивезення твердих побутових відходів

Дата: 14.01.2021 21:58
Кількість переглядів: 1241

Фото без опису           Відповідно до  Закону України  «Про благоустрій населених пунктів»здійснення заходів з благоустрою населених пунктів, в тому числі впровадження систем збирання побутових відходів, належить до повноважень  органів місцевого самоврядування.

      Станишівською сільською радою у лютому 2021 року буде проведено конкурс на визначення виконавця послуг зі збору та вивезення твердих побутових відходів на території населених пунктів громади, після чого переможець конкурсу буде безпосередньо укладати з юридичними та фізичними особами на території сільської ради договори на збір та вивезення твердих побутових відходів.

        Відповідно до ст. 351 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів  укладають договори з виконавцем послуг з  вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

Крім того, згідно з ч. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною  встановленому  законодавством порядку.

На сьогоднішній день рівень сплати жителів громади за наданні послуги по збору та вивезенню твердих побутових відходів є досить низький і становить всього  43 %.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто, законною підставою для притягнення до адміністративної відповідальності є відсутність договору на збір та вивезення твердих побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця, що є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів».

                                                              Виконком сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь