Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З 01 січня 2021 року розпочата щорічна кампанія декларування, осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

Дата: 23.02.2021 15:19
Кількість переглядів: 854

Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єкти декларування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

 

Законом України  «Про запобігання корупції» (далі – Закон)  передбачено чотири типи декларацій суб’єкта декларування:

1) щорічна декларація – декларація, яка подається відповідно до частини першої статті 45 Закону  у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація;

2) декларація суб’єкта декларування, який припиняє відповідну діяльність (декларація перед звільненням) – декларація, яка подається відповідно до абзацу першого частини другої статті 45 Закону не пізніше двадцяти робочих днів з дня припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншої діяльності, зазначеної у підпунктах «а» та «в» пункту 2 частини першої статті 3 Закону. Декларація «перед звільненням» охоплює період, який не був охоплений деклараціями, раніше поданими таким суб’єктом декларування;

3) декларація після звільнення – декларація, яка подається відповідно до абзацу другого частини другої статті 45 Закону з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком, у якому було припинено діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах «а» та «в» пункту 2 частини першої статті 3 Закону. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація;

4) декларація кандидата на посаду – декларація, яка подається відповідно до абзацу першого частини третьої статті 45 Закону до призначення або обрання особи на посаду. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому особа подала заяву на зайняття посади, якщо інше не передбачено законодавством.

Упродовж семи днів після подання декларації суб’єкт декларування має право подати виправлену декларацію, але не більше трьох разів.

Як зареєструватись в Єдиному державному реєстрі декларацій. Можливі помилки та їх вирішення.

Крок 1. Реєстрація на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції  (НАЗК).

Перейдіть на сайт НАЗК  та натисніть кнопку Задекларуй.    

 

У картці для реєстрації в Єдиному державному реєстрі декларацій в полі АЦСК оберіть центр, який видав Вам електронний цифровий підпис (ЕЦП). В полі Приватний ключ потрібно вказати шлях до електронного ключа, а в полі Пароль приватного ключа, пароль ЕЦП.

Фото без опису

 

Фото без опису

Крок 2. Введення контактної інформації.

Фото без опису

На цьому етапі потрібно перевірити Ваші особисті дані, особливу увагу приділіть електронній скриньці. Також вкажіть свій контактний телефон і натисніть кнопку Продовжити.

На вказану електронну скриньку прийде лист з посиланням для підтвердження реєстраціїПерейдіть за посиланням.

Крок 3. Створення декларації.

Вітаємо, Ви зареєструвались! Для створення декларації натисніть на кнопку Нова декларація.

Фото без опису

Можливі помилки та шляхи їх вирішення

 

Що робити якщо Ви ввели невірну електронну скриньку, або посилання для підтвердження не приходить.

В таких ситуаціях Вам потрібно написати електронного листа на скриньку технічної допомоги  support@nazk.gov.ua, де вказати Ваш ІПН, П.І.Б., а також суть проблеми щодо реєстрації. Протягом доби надійде відповідь з інформацією про вирішення вказаної проблеми та інструкція з описом можливих помилок. Рекомендація: не створюйте електронні скриньки в доменах .ru, найкращим вибором будуть сервера ukr.net або gmail.com. Також спробуйте  увійти до системи за посиланням , у вкладці «Мій профіль» перевірте Вашу поштову скриньку та при необхідності змініть її.

Не виходить перейти з першого до наступного розділу – встановіть останню версією браузеру Google Chrome.

Не завантажується розділ або не зберігаються зміни у розділі – видаліть даний розділ за допомогою кнопки «видалити дані цього кроку» та заповніть спочатку. Якщо Ви не знаєте як вказати серію та номер свідоцтва про народження дитини –  вкажіть серію та номер свідоцтва про народження у форматі «1-АА123456» та без пробілу в полі «Податковий номер».

Не знаєте чи подано Вашу декларацію – перевірте в особистому кабінеті чи декларація має статус «Активна» та перевірте вкладку «Мої повідомлення».

Змінили Ваш ЕЦП – скористайтеся кнопкою «Я загубив/змінив свій приватний ключ».

Помилка особистого ключа (спробуйте пізніше) – перед повторним входом, натисніть комбінацію клавіш Ctrl+F5 (оновити) на клавіатурі.

Помилка особистого ключа (сертифікат не знайдено 51) – переконайтесь у правильності вибору АЦСК, яким Вам видано ЕЦП, у полі АЦСК.

Помилка особистого ключа (невірний пароль чи ключ пошкоджений 24) –потрібно отримати новий ЕЦП, звернувшись в компанію «Портфель».

 

НАВЧАЛЬНЕ ВІДЕО ІЗ ЗАПОВНЕННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ДЕКЛАРАЦІЙ

Навчальне відео із заповнення декларацій у системі "Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування"

за посиланням: goo.gl/MfdT1o

 

Відео щодо "Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані": goo.gl/jwohvQ

#НАЗК #едекларування.

 

Вдалого декларування!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь