Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безоплатне навчання осіб з непідконтрольних територій на підготовчих курсах з можливістю подальшого вступу на навчання до закладів вищої освіти.

Дата: 16.06.2021 11:12
Кількість переглядів: 185

 

 

Триває пілотний проєкт Міністерства освіти і науки України щодо безоплатного навчання осіб з непідконтрольних територій на підготовчих курсах з можливістю подальшого вступу на навчання до закладів вищої освіти як внутрішньо переміщених осіб.

Навчання проводиться з березня до травня 2021 року. Після здійснення аналізу щодо проведення першого етапу пілотного проєкту планується другий етап – з жовтня 2021 року до травня 2022 року.

Слухачами підготовчих курсів можуть стати особи, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія окремих районів Донецької, Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, які завершили навчання у закладах загальної середньої освіти на непідконтрольній території після квітня 2014 року.

Пілотний проєкт триває у дев’яти закладах вищої освіти, в яких діють освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна»:

На підготовчі курси слухачі зараховуються без складання іспитів. Навчання здійснюється за денною формою. У разі запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та відповідно до можливостей слухачів, у кожному конкретному регіоні та закладі вищої освіти навчання може проводитися за дистанційною або змішаною формою.

Визначені заклади вищої освіти мають сприяти на період навчання забезпеченню слухачів підготовчих курсів проживанням у гуртожитку.

Для осіб з ТОТ працює Урядова гаряча лінія з питань освіти (0-800-504-425), в робочі дні – з 9:00 до 18:00 та в п’ятницю – з 9:00 до 17:00.

Зазначимо, у межах реалізації ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо сприяння молоді з тимчасово окупованих територій України при вступі до закладів вищої освіти Міністерством освіти і науки було запроваджено пілотний проєкт безоплатних підготовчих курсів для дітей з ТОТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь