Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦИФРОВІ COVID-СЕРТИФІКАТИ ПРО ОДУЖАННЯ ВІД COVID-19

Дата: 15.11.2021 10:08
Кількість переглядів: 1626

Фото без описуМОЗ спільно з Мінцифрою та НСЗУ планують запустити цифровий сертифікат про одужання.Зараз функціонал знаходиться в бета-тестуванні, у рамках якого було видано більше 50 тис. сертифікатів. Про офіційний запуск цього цифрового документа буде повідомлено на офіційному порталі МОЗ.

Основні акценти:

  • COVID-сертифікати про одужання – це документ в електронній формі, що підтверджує одужання особи від коронавірусної хвороби. Його зможуть сформувати громадяни самостійно в мобільному застосунку Дія. Сертифікат містить QR-код. Лікарі наразі НЕ можуть формувати сертифікати про одужання.
  • Важливо, щоб лікар після підтвердження у пацієнта діагнозу COVID-19 вніс дані до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ), лише в такому випадку потім згенерується сертифікат про одужання.
  • Згенерувати сертифікат про одужання через мобільний застосунок Дія можна буде не раніше, ніж на 15-тий день після підтвердження лікарем діагнозу і внесення даних в ЕСОЗ.
  • Сертифікат про одужання буде формуватись лише для тих, у кого лікар встановив діагноз COVID-19 не більше ніж 105 днів тому назад від моменту запуску функціоналу нового сертифіката та надалі. Якщо ви хворіли раніше ніж у серпні 2021 року (минуло вже більше 105 днів) сертифікат про одужання не буде формуватися, оскільки він вже не був би чинним.
  • Термін дії нового сертифікату складатиме 90 днів від дати, коли він стає доступний для генерації, тобто на 15-тий день після встановлення пацієнту діагнозу COVID-19 в електронній системі охорони здоров'я.

Разом із тим МОЗ нагадує, що усі, хто перехворів на коронавірусну хворобу, найчастіше вже на 28-й день від першого дня появи симптомів або лабораторного підтвердження діагнозу COVID-19 методом ПЛР/визначення антигену вірусу SARS-CoV-2 можуть безпечно вакцинуватись.

COVID-сертифікати про одужання: інформація та алгоритм дій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь