Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Якщо ви стали потерпілим або свідком воєнних злочинів Росії проти цивільного населення, фіксуйте та надсилайте докази!

Дата: 02.04.2022 15:18
Кількість переглядів: 1058

Фото без описуЗ метою належної фіксації та документування воєнних злочинів і злочинів проти людяності, вчинених російською армією в Україні, Офісом Генерального прокурора створено ресурс warcrimes.gov.ua - головну державну платформу для збору доказів.

На відповідному вебсайті кожен, використовуючи покрокову інструкцію, може швидко за чітким і зрозумілим алгоритмом подати інформацію з фото- і відеодоказами про злочини, свідком чи потерпілим від яких стала особа. Система гарантує повний захист персональних даних.

За менш ніж місяць функціонування платформи громадяни вже подали майже 5 тисяч матеріалів, що підтверджують факти скоєння Російською Федерацією міжнародних злочинів. Прокурори щодня працюють над тим, щоб оформити докази відповідно до міжнародних стандартів. У майбутньому зібрана інформація буде використана Офісом Генерального прокурора для підтримання обвинувачення в Міжнародному кримінальному суді, українських судах і спеціальному міжнародному трибуналі після його створення. Окрім цього, акумульовані матеріали надаватимуться Міністерству закордонних справ України з метою скерування в Міжнародний суд ООН і Міністерству юстиції України для представлення позиції в Європейському суді з прав людини.

Отже, міжнародний стандарт збору доказів, конфіденційність, захищеність заявників - це ключові характеристики та принципи функціонування платформи warcrimes.gov.ua.

Для повного та всебічного документування воєнних злочинів держави-агресора Офіс Генерального прокурора потребує максимального залучення потенційних свідків і потерпілих. Багато з них були змушені переселитися із зони активних бойових дій на захід України та могли б допомогти у фіксації кримінальних правопорушень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь