Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1939–1945. ПАМ’ЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО.

Дата: 08.05.2022 00:01
Кількість переглядів: 1363

Фото без опису

Друга світова війна - кривава і жорстока сторінка в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни.

Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт і причина найбільших трагедій ХХ століття.

Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом і союзниками Німеччини. Понад 2,5 мільйона українців були нагороджені радянськими та західними медалями та орденами, більше 2 тисяч стали Героями Радянського Союзу, з них 32 – двічі, а найкращий АС авіації Іван Кожедуб – тричі.

Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці були позбавлені власної державності.

За підрахунками вчених, Центральна, Південна та Східна Україна втратила 30% населення, Галичина – 22%, Волинь і Полісся – 12%. Нацистський окупаційний режим в Україні був одним із найжорстокіших у світі. Нацисти знищили 1,5 мільйона українських євреїв і 20 тисяч ромів.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з фашизмом. Сьогодні це путінська Росія з лукашенківською Білоруссю, які посягають на нашу державність, руйнують наші міста і села, катують та винищують цивільне населення й відкрито погрожують миру у всій Європі. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступних агресивних сусідів-злочинців. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.

День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні це пам’ять про трагедію Українського народу в роки Другої світової та урок історії, який нас вчить, що Український народ перемагає тоді, коли ми єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми разом, коли ми відчуваємо, що справедливість на нашому боці і стоїмо за свою землю, тоді ми непереможні.

“1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”

Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Шануємо кожного воїна, партизана, лікаря, кухаря, робітника на заводі та трудівника в полі, що наближали Перемогу. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями.

Не забуваємо, що той, на чиєму боці справедливість, хто захищає свою землю, завжди перемагає! Ця пам’ять робить нас сильнішими!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь