Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мельниченко Іван Олександрович

Дата: 19.05.2022 12:00
Кількість переглядів: 2432

Фото без опису

Мельниченко Іван Олександрович

Народився в с. Лука 27 травня 2001 року. У 2007 році пішов у Луківську загальноосвітню школу. У 2016 році закінчивши 9 класів вступив до Державного професійно-технічного навчального закладу «Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну» на спеціальність «Кухар». Після закінчення працював » сушистом в закладі харчування «Черепаха», де отримав багато грамот і відзнак.

У 2020 році самостійно  прийняв рішення йти на контрактну службу до Збройних Сил України. З 09.07.2020 року проходив службу за контрактом вч А0281 (95- ОДШБ) солдат навідник. 

Пройшов військову підготовку у навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного збройних сил України, приймав участь в бойових діях на Донеччині з жовтня 2021 року.

На момент повномасштабного вторгнення 24.02.2022 року перебував в зоні ООС  у складі 95 ДШВ в районі  селища Нью-Йорк Донецької області.

Загинув 16.03.2022 року при обороні населеного пункту Кам’янка, Ізюмського району, Харківської області – стримували наступ на стратегічній трасі Харків - Слав’янськ для забезпечення можливості евакуації місцевих жителів.

Указом Президента № 320/2022 від 08.05.2023року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі МЕЛЬНИЧЕНКА Івана Олександровича— солдата, нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Рішенням виконавчого комітету Станишівської сільської ради № 150 від 17.08.2023 року нагороджено відзнакою Станишівської сільської ради «Честь і гордість Станишівської громади».

Фото без опису

Вічна шана хороброму воїну!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь