Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! З 15 серпня діятиме заборона на вилов річкових раків

Дата: 12.08.2023 09:10
Кількість переглядів: 211

Фото без опису

Інститут рибного господарства Національної академії аграрних наук (НААН) анонсує важливий крок у збереженні водних біоресурсів та охороні біорізноманіття. Враховуючи стан популяцій річкових раків та гідрометеорологічні умови, було розроблено науково-біологічне обґрунтування, яке встановлює конкретні періоди другої линьки річкових раків, під час яких буде заборонено їх вилов. В цей період відбувається формування та зміцнення нового панцира, що може тривати від одного до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов цих річкових мешканців.

Зокрема, згідно з цими висновками, наказом Управлінням державного агенства меліорації та рибного господарства у Житомирській області, заборона на вилов раків буде діяти у внутрішніх рибогосподарських водних об'єктах Житомирської області з 15 серпня 2023 року по 30 вересня 2023 року (включно).

Державна екологічна інспекція України закликає всіх громадян та рибалок дотримуватися цих обмежень та сприяти збереженню водних екосистем та біорізноманіття.

Важливо пам'ятати, що за порушення цих правил передбачено суворе покарання, включаючи адміністративні штрафи та навіть кримінальну відповідальність. Додатково, порушники будуть зобов'язані відшкодувати завдані збитки у розмірі 3 332 гривень за кожного виловленого рака.

Лов раків під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства, за яке відповідно до ч. 4 ст.85 КУпАП передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого становить від 340 до 680 гривень з передачею матеріалів до судових органів.

Крім штрафу, за кожен незаконно добутий екземпляр рака нараховуються збитки у розмірі 3 332 грн.

Звертаємось до небайдужих громадян, - якщо ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, просимо невідкладно повідомляти

за номерами телефонів «Гарячої лінії»: (068) 717 03 34 або (0412) 46-49-54.

 

Велике прохання до громадян не нехтувати даною забороною.

Цей крок спрямований на стале використання природних ресурсів та забезпечення довгострокового збереження багатства водних біоресурсів рідного краю, нашої України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь