Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’ятка для осіб, постраждалих від торгівлі людьми

Дата: 26.07.2023 12:30
Кількість переглядів: 38

Фото без описуНаціональна соціальна сервісна служба України розробила пам’ятку для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, а також для посадових осіб, відповідальних за встановлення статусу такої особи.

За даними Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні з грудня 2000 року на 30 червня 2023 року комплексну реінтеграційну допомогу отримали 19 716 осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

В Україні з вересня 2012 року станом на початок липня 2023 року за даними Національної соціальної сервісної служби України офіційний статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, отримали 1143 особи.

Повномасштабна збройна агресія порушила фундаментальні норми й принципи міжнародного права та загострила актуальність проблеми торгівлі людьми в Україні.

Загроза життю, безвихідь, зруйновані домівки, міста та села спонукають цілі родини до вимушеної міграції та пошуку будь-яких засобів для існування.

Саме це є причиною трудової, сексуальної та інших видів експлуатації людей, втягнення їх в злочинну діяльність, примусове жебрацтво тощо.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02 червня 2023 р. № 496-р затверджено Державну цільову соціальну програму протидії торгівлі людьми на період до 2025 року, метою якої є удосконалення механізму запобігання торгівлі людьми, підвищення ефективності виявлення осіб, які вчиняють злочини, пов’язані з торгівлею людьми, а також забезпечення захисту прав осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та надання їм допомоги.

Сучасні виклики та загрози у сфері протидії торгівлі людьми потребують мобілізації ресурсів у налагодженні міжвідомчої взаємодії та співпраці представників влади та інститутів громадянського суспільства з розробки та реалізації обласної програми протидії торгівлі людьми.

Наразі вкрай важливо забезпечити ефективну протидію злочину торгівлі людьми шляхом колективного реагування та чітких скоординованих дій. Публікуємо  пам’ятку для осіб, постраждалих від торгівлі людьми, а також для посадових осіб, відповідальних за встановлення статусу такої особи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь