Станишівська територіальна громада
Житомирська область, Житомирський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На території обслуговування Станишівської ТГ вводиться в дію плата за абонентське обслуговування за послуги з управління (поводження) побутовими відходами

Дата: 28.11.2023 13:36
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

Відповідно до інформації ТОВ «ҐРІН БІН УКРАЇНА» з 1 грудня 2023 року для споживачів послуг на території обслуговування Станишівської ТГ вводиться в дію плата за абонентське обслуговування за послуги з управління (поводження) побутовими відходами, що надається споживачам за індивідуальними договорами у розрахунку на одного абонента (домоволодіння або квартиру). Розмір плати за абонентське обслуговування буде становити – 6,96 грн. (в т.ч. ПДВ) на місяць, згідно Наказу по підприємству №46 від 9 листопада 2023р.,

Плата за абонентське обслуговування – це платіж, який споживач сплачує підприємству для відшкодування певних витрат, пов’язаних з виконанням функцій з обслуговування абонентів, а саме:

  • витрати на укладання й супроводження (внесення змін та доповнень тощо) договорів, ведення реєстру укладених договорів;
  • формування облікової бази даних абонентів, ведення оперативного обліку та звітності, введення розрахунків за спожиті комунальні послуги, веденням обліку по кожному абонентському рахунку;
  • витрати, пов’язані з обслуговуванням програмного забезпечення, гарячої лінії;
  • виготовленням розрахункових документів та повідомлень;
  • друк, порізка та доставка рахунків;
  • підготовку та пред’явлення претензій споживачам;
  • формування та надання необхідної інформації управлінням соціального захисту населення для призначення пільг та субсидій.

Витрати підприємства, включені до абонентської плати, не входять до тарифів на послуги з управління (поводження) побутовими відходами.

Плата за абонентське обслуговування не є комунальною послугою, граничний розмір регулюється Постановою Кабінету Міністрів України «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами» від 21.08.2019 № 808. Граничний розмір плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента на 2023 рік становить – 18,03 грн. (з ПДВ). Плата визначається відповідно до витрат підприємства і затверджується наказом по підприємству.

У разі зміни складових плати за абонентське обслуговування вона може змінюватися, але в межах граничного рівня.

Абонентська плата нараховується щомісячно у фіксованому розмірі, з розрахунку на один особовий рахунок (домоволодіння або квартиру).

Розрахунковим періодом для оплати є календарний місяць. Термін оплати аналогічний послугам з управління (поводження) побутовими відходами – до 20 числа місяця, наступного за розрахунковим. Споживач не звільняється від плати за абонентське обслуговування у разі відсутності фактичного споживання ним послуг.

На плату за абонентське обслуговування надається державна субсидія та пільги.

* Інформація з сайту https://greenbean.one


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь